Biler i `Stærk med Træk`

Nordisk Mesterskab for alle Rotax klasser. En tradition i Dansk karting. Et super Nordisk
Mesterskab for Rotax og Rotax konceptet. Dansk Kart Forbund forsatte traditionerne og
succesen med Nordisk Mesterskab. Det første Nordiske mesterskab for Rotax blev afholdt august 2006, og har siden været et af de bedste, største og mest prestigefyldte karting løb i Danmark hvert år. Løbsleder Uffe Bilde Jensen, holdet omkring ham samt som
sædvanligt et velfungerende dommertårn gjorde igen deres til at det blev en superweekend
for alle deltagerne, mødre, tilskuere og andet godtfolk.
Ved Nordisk mesterskab 2012 blev endnu et nyt stykke Dansk karthistorie skrevet. Det første ” Classic Kart ” ” meeting ” blev kørt. Ikke meget til
en begyndelse, men alligevel med meget stor interesse fra de andre kører samt fra de mange tilskuere, der var mødt frem til dette arrangement.
Mange på banen havde ikke før set 100 ccm. luftkølede motorer, medens andre var helt med på gensynet - her specielt lyden. Historisk go kart har
stor succes i mange steder i verden, og der er klart også plads til ” gamle ” karter i Dansk Karting. ” Classic Kart ” er med ved Nordisk Mesterskab
2013 - og et er helt sikket - i 2013 kommer der mange.
Og - der var mere - en kartklasse mere trådte ind i Dansk Kart Historie - Rotax Micro. Rotax klassen for de mindste, der samtidig er det bedste
system at starte børnene op i. Et system der bare vil vokse fordi ” konceptet ” er det bedste og mest gennemtænkte både for børnene og for forældrene. Det første NM i Rotax Micro
havde deltagelse af et flot felt på 12 kører.
Nordisk Mesterskab 2013 det bliver spændende.
finale og finale. Et hårdt program for de unge kører - alle klarede det
flot. Jonas Nielsen tog tidtagningen og lagde der med linjen. Alle indledende heats var hård kamp mellem Jonas Nielsen - Casper Røes Frederik Vesti - Nicklas Manager - Oliver L. Jensen - Patrik Risager . Derefter var det Simon Pilgård - Mikkel Höyer - Mathias H.
Jensen - Mick R. Sørensen - Magnus F. Nielsen og Marcus Simonsen.
Efter de indledende heats var Jonas Nielsen og Frederik Vesti nr. 1 og 2
med det samme pointtal. Nr. 3 var Oliver L. Jensen foran Nicklas Manager, Casper Røes, Simon Pilgård og Marcus Simonsen.
Pre– finalens 17 omgange gav en lille sejr til Fredrik foran Jonas. 2/10
sek. var forskellen over målstregen. Tæt. Casper Røes - Nicklas Manager - Patrik Risager. Derefter fulgte Oliever L. Jensen - Simon
andenpladsen 24/1000 foran Casper Røes. Patrik Risager kom
samtidig ind på fjedrepladsen. 39/100 sek. var afstanden mellem nr. 2 og 4. Tæt og flot kørt.
Nr. 5 blev Oliver L. Jensen foran Simon Pilgård, Magnus F.
Nielsen, Mikkel Höyer og Mathias H. Jensen.
Finalens hurtigste omgang blev kørt af Nicklas Manager.
5 Nicklas Manager - KOSMIC
Der var lagt op til ligeså stort et drama i Rotax Junior. Det første 2012 mesterskab skulle afgøres i Rotax Junior. Samme afviklingsform som ved Mini - tidtagning - tre indl. heats - pre–
finale og den altafgørende finale.
Tidtagningsrækkefølgen blev Jan Jønck - Mathias Sponholtz - Bjørn Danielsen - Tobias
Holm - Thor V. Christensen og Camilla K. Larsen.
Efter de indledende heats var Jan Jønck stadig i front. Bjørn og Mathias havde byttet plads.
Tobias stadig nr. fire nu for Thor og Mads H. Hansen og Nicolai Kandborg..
Nr. ni og ti var Camilla K. Larsen og Mathilde Langenberg og dermed også 1 og 2 i Junior
Ladies. Meget blev der ikke ændret i pre– finalen. Jan i front foran Mathias - Bjørn - Thor Kristian Thorsen nu som nr. seks foran Camilla.
Finalen blev kun en kamp mellem Jan Jønck og Bjørn Danielsen. Efter 24 tætte omgange var
det Jan der først krydsede stregen til en fortjent NM titel. En teknisk fejl kosted dog Bjørn andenpladsen. Mathias Sponholtz blev nr. to
efterfulgt af Thor V. Christensen, en flot kørende Camilla K. Larsen på plads fire og vinder af Junior Ladies. Tobias Holm blev nr. fem efterfulgt af Kristian Thorsen, Nicolaj Kandborg, Mads H. Hansen, Casper Pilgård og Mathilde Langenberg. Finalens hurtigste omgang til Bjørn