Recap NUSS Yngre och Äldre

Vinterns största ungdomstävlingar, Nordiska Ungdomssimspelen, NUSS yngre och äldre,
arrangerades i helgen på två orter. De yngre (13år och yngre) fick åka till Borås och tävla i
den nyss framröstade Sveriges bästa simhall, Borås Simarena. De äldre (14-20år) fick
styra kosan mot Jönköping. För KSS fina medaljskörd: 7 Guld, 8 Silver och 4 Brons,
svarade Miranda Wahlstedt, Lex Albringer, Linnéa Englund, Elvira Eklund-Ramböl, Johan
Rydahl och 2st lagkappslag.
Nuss Yngre
Man tävlar i åldersklasserna 13år, 12år samt 11år och yngre. Tävlingen vill ge även yngre
simmare möjlighet att tävla 100m-sträckor, 200m medley och 400m frisim. Inbjudningstävlingarna
bjuder alltför ofta bara på 50m-distanser. Följden blir dock att man måste heat begränsa
tävlingen och alla som anmäler sig får inte plats i startlistan. Man räknar också fram ”Bästa
klubb” utifrån placeringspoäng på de tolv främsta platserna. Bästa klubb blev i år Södertörns
Simsällskap. KSS kom på en fin 11:e plats.
Miranda Wahlstedt (11års klassen)
Miranda blev sin klass dominant då hon simmade hem 7st medaljer varav 6 av dessa var av
ädlaste valör. Förutom att simma hem många medaljer slog hon även ett NUSS-rekord på 100m
frisim med tiden 01:08,52. Rekordet som slogs hade stått sig i 10år!
Lex Albringer (10år, tävlandes i 11års klassen)
Lex fick en superstart på tävlingen då han chockade alla genom att simma hem ett Silver på
distansen 400m Fr tävlandes mot de 1 år äldre simmarna. Lex fortsatte att simma bra och kom in
bland topp 10 placeringarna på 5 grenar. Lex passade även på att slå åldersrekordet för 10år
och yngre på 200m Medley med 03:18,28.
Joline Bakken (12års klassen)
Joline startade i 9 grenar och slog personliga rekord i 8. Närmast medalj kom hon på 50m rygg
och 100m fjäril där hon slutade på 5:e plats. Hon placerade sig även topp 10 på 8 av grenarna.
Alva Granzell (11års klassen)
Alva ställde upp i 8 grenar och slog personliga rekord i samtliga. Räknar man ihop alla pers så
pressade hon totalt 1minut och 15sekunder!
Alexander Albringer (10år, tävlandes i 11års klassen)
Alexander deltog i 5st grenar och slog personligt rekord i 4. det största perset kom på 100m
bröstsim där han krossade sin anmälningstid med 14sekunder!
Tävlingsrekord: (1st)
Miranda Wahlstedt - 100m Fr (01:08,52) Klass 11år och yngre.
Åldersrekord: (1st) - 10år och yngre
Lex Albringer - 200m Me (03:18,28)
Nuss Äldre
Man tävlar i åldersklasserna 16-20år och 14-15år. Tävlingen erbjuder alla tävlingsdistanser och
simmas över 5st pass med start på fredag eftermiddag. Precis som på NUSS Yngre lockar
tävlingen stort antal deltagande vilket gör att det är tufft att bara komma med på tävlingen då
man måste Heat begränsa tävlingen. Varje pass avslutas med lagkapper. Redan på första passet
dvs fredag eftermiddag visade KSS upp vilken bra tradition vi har att överraska i lag genom att
vinna Pojkar Junior (16-20års klassen) på 4x100m frisim med klassens yngsta lag, Linus
Andersson, August Mathisen, Johan Rydahl och David Albringer (alla fyller 16år i år). På pass 4
visade även tjejerna i den yngsta klassen att de är med och slåss högt upp i resultatlistorna då
de simmade hem bronset på 4x50m frisim. I laget simmade Isabelle Rydahl, Michelle Träff,
Linnéa Englund och Clara Gustavson.
Linnéa Englund (14år, tävlandes mot 1 år äldre)
Linnéa gjorde årets första tävling där hon fick med sig 6 medaljer varav 5st Silver och 1st Brons.
Förutom massa medaljer slog hon 8st åldersrekord i 14års klassen.
Isabelle Rydahl (14år, tävlandes mot 1 år äldre)
Isabelle slog 6st personliga rekord på 9st starter. Hon slog även åldersrekordet på 200m fjäril
som stått sig sedan år 2000.
Clara Gustavson (14år, tävlandes mot 1 år äldre)
Clara krossade återigen sitt nysatta åldersrekord på 50m ryggsim, denna gången med 4/10-delar
genom att simma in på tiden 00:32,22. Hon simmade även för första gången under både 30,0s
och 29,0s då hon på sista sträckan i laget på 4x50m frisim simmade 00:28,98.
Michelle Träff (tävlandes i 14-15års klassen)
Michelle ville även hon slå ett åldersrekord, rekordet kom på 200m ryggsim. Michelle var en av
byggstenarna i tjejlaget som simmade hem bronset på 4x50m frisim.
Ludvig Mathisen (14år, tävlandes mot 1 år äldre)
Ludvig simmade alla tre bröstsimsdistanser (50/100/200m). Han slog pers på 2 av 3 distanser.
På 200m slog han till med 7 sekunders pers! Från 2.50 till 2.43.
Johan Rydahl (16år, tävlandes i klassen 16-20år)
Johan rivstartade tävlingen redan på fredagen då han simmade hem ett silver på 1500m frisim
där han även passade på att slå pers med ca 20 sekunder. Johan simmade även hem ett brons
på 50m fjäril. Han slog även 5st åldersrekord.
Linus Andersson (16år, tävlandes i klassen 16-20år)
Linus gjorde flera bra lopp bl.a. på 50m rygg där han för första gången simmade under 30,0s
(29,83) samt var väldigt nära att gå under 5.00min på 400m me (05:00,63). Linus satte även ett
nytt fint rekord på 100m frisim där han på startsträckan i Guldlaget på 4x100m frisim simmade på
fina 00:56,39.
David Albringer (16år, tävlandes i klassen 16-20år)
David fick en bra start på tävlingen då han simmade in på sin tredje bästa tid på 1500m i samma
bassäng som han i början utav december slog sitt personliga rekord på. David fortsatte att göra
bra simningar och sätta pers på 50m rygg och 400m me.
August Mathisen (16år, tävlandes i klassen 16-20år)
August fick med sig 2st nya pers (50m fjäril och tangerat rekord på 100m bröstsim). Han
simmade även på 3st topp 10 placeringar (50m br, 100m br och 200m br). August var även med i
alla 5 lagkapperna.
Niclas Lindow (18år, tävlandes i klassen 16-20år)
Niclas gjorde i och med NUSS Äldre sin ”riktiga” tävlingscomeback och som han gjorde det.
Troligtvis en av Niclas bästa tävlingar någonsin där han satte totalt 6st nya fina personliga
rekord, bl.a. på favoritdistanserna 50m frisim (25,47) och 100m frisim (00:56,36).
Elin Thörner (19år, tävlandes i klassen 16-20år)
Elin gjorde sin första tävling sedan SM/JSM i November och ställde upp i lite andra grenar som
hon oftast inte simmar. Detta resulterade bl.a. i nytt pers på 200m me med 4 sekunder samt
mycket fina simningar på fjäril. Närmast medalj kom hon på 100m fjäril där hon slutade på 4:e
plats, endast 27/100-delar från bronset.
Elvira Eklund-Ramböl (20år, tävlandes i klassen 16-20år)
Elvira slog till med nytt Klubbrekord på 50m ryggsim med tiden 00:31,26. Hon simmade även
hem 1st Silver (400m Me) och 1st Brons (200m Fj). Dessutom slog hon inte mindre än 7st