23.08.14: AGF - Thisted FC 1-0

AGF U15 kampreferater. .::. Sudare pro communi causa .::. 1 Referat af U15 turneringskampen mellem AGF og Thisted d. 23. august 2014 på Fredensvang, bane 1
Udtryk for kvalitet, at vinde når man spiller dårligt
I seneste referat blev det påstået, at der i fodbold findes mange sandheder, her er en
mere; det er et udtryk for kvalitet, at man vinder, selv når man spiller dårligt! For
dårligt – det spillede vi i lange perioder af kampen.
Vi lavede rigtig mange simple opspilsfejl og fulgte i lange perioder slet ikke
cheftrænerens ordrer om tempo og aggressivitet. Heldigvis kan man ikke holde
kvalitet helt nede, og en gang imellem viste vi kvalitet – eksempelvis ved scoringen til
1-0 ved Magnus. Men lad det være slået fast, at der er set en mere fortjent sejr til et
Rasmus Sørensen
Thisted startede kampen klart bedst, og vi kom til at hænge bagefter i de fleste
nærkampe, og således skulle der gå 17 minutter, før vi kom frem til noget, der
mindede om en chance. Efter at have ført bolden op i vores venstre side, fik vi flot
vendt spillet over til Vuk i højre side. Han tog et par beslutsomme træk og sendte et
fint indlæg indover, der imidlertid strøg helt over i bagrummet af feltet. Der var
Trenskow lusket over, og efter han fik kontrol over bolden, smed han et hårdt og fladt
indlæg ind foran målet. Keeperen var desværre mikrosekunder hurtigere over bolden,
end Magnus var med sin fod, så chancen blev afværget.
AGF U15 kampreferater. .::. Sudare pro communi causa .::. 2 I det 24. minut fik vi tilkæmpet os et hjørnespark, hvilket vi brugte til at fremvise en
smart kombination. Den blev afsluttet med et yderst kompetent spark fra distancen af
Emil. Desværre strøg læderet snert over den ene sammenføjning.
Så skete der ikke alverden i de næste ti minutter – i hvert fald ikke når man som
denne skribent primært har fokus på højdepunkterne med AGF i førersædet. Således
skulle vi helt frem til halvlegens sidste minut, før der skete noget. Til gengæld var det
kampens afgørelse; 1-0 AGF ved Magnus.
Daniel og Benjamin spillede sig flot igennem centralt i banen og afslutningsvis
forsøgte Benjamin at afslutte fra distancen. Hans skud blev dog blokeret, men
heldigvis strøg bolden lige ind i skøjterne på en helt blank Magnus, der stod inde
omkring straffesparkspletten. Hans afslutning var iskold, flad og yderlig – keeperen
var chanceløs. Scoringen kom i en periode, hvor vi spillede med en mand i undertal.
I pausens peptalk stod det klart at cheftræneren ikke var helt tilfreds, og han skiftede
da også tre mand. En af dem var Rasmus, og han skal have stor ros for at bibringe
noget energi, vilje og tempo i vores spil.
Hele anden halvleg nåede dog heller aldrig spillemæssige højder af nævneværdig
karakter. Vi fik kreeret et par store chancer – ligesom Thisted også et par gange var
foruroligende var tæt på en scoring – men flere scoringer kom der altså ikke.
Vi fik endnu en mand smidt ud, og igen var det som om, at vores drenge skruede viljen
bedre på og tog fat – det medfødte således også en fin chance. Benjamin viste overskud
af netop vilje og fik tacklet sig igennem et par modstandere inden han fyrede
højrebens-kanonen af fra kanten af feltet. Desværre hev keeperen en flot redning ud af
ærmet.
Den resterende del af kampen førte et par halvstore Thisted-chancer, hvor enten Gisla
tog sig af opgaven, eller de skød forbi målet og naturligvis også et par AGF-chancer.
Benjamin var med i en fornem kombination og kom alene igennem med keeperen i en
halvspids vinkel. Desværre sendte han læderet i sidenettet. Emil blev ligeledes spillet
alene igennem med keeperen, men hans forsøg på et lob var ikke højt nok, og
målmanden kunne gribe bolden.
Kampens spiller
Det er ikke ofte, at titlen som kampens spiller tilfalder en spiller, som startede
kampen på bænken. Rasmus kom på banen i pausen og formåede at smide noget
tiltrængt energi og tempo i vores spil og omgang med bolden.
Der er ingen tvivl om, at det er noget, der varmer cheftrænerens fodboldhjerte, at man
kan smide noget kvalitet på banen fra bænken, hvis de foretrukne 11 ikke rammer det