ETU – European Triathlon Union
DIF – Danmarks Idræts Forbund
Susanne Svendsen går efter EM-guldet i duatlon
Når Susanne Svendsen på søndag stiller til start i EM i duatlon går hun benhårdt efter guldet. Og en
sejr ser bestemt ikke urealistisk ud for den danske duatlet, som lige nu indtager førstepladsen på
Powermans verdensrangliste.
Søndagens EM-stævne afholdes i den hollandske by Horst. Det er et stævne, der har været en fast del
af Powerman Serien de sidste mange år. Distancen lyder som oftest på 15 km løb, 60 km cykling, 7,5 km
løb. I år er distancen lavet om og starter med 10 km løb, derefter 60 km cykling og slutter af med 10 km løb.
Ændringen bør give Susanne Svendsen en klar fordel. Hun har tidligere vist, at hun er stærk på anden
løbetur, og det vil hun få stor gavn af nu. Det forventes nemlig, at der vil blive løbet en del hurtigere på
første tur, hvilket betyder, at mange af duatleterne vil komme til at cykle ud på ruten sammen. Derfor vil
det formentlig være anden løbetur, der kommer til at være afgørende i kampen om EM-guldet.
EM-forberedelserne har været optimale for Susanne Svendsen. Hun fik sidste år et nyt job på kun 20 timer
om ugen. Hun har desuden været skades- og sygdomsfri siden december, så det er en optimistisk dansker,
der stiller til start søndag formiddag i Holland,
Selvom Susanne Svendsen ser sine chancer som gode til EM, er hun ikke i tvivl om, at hun er oppe i mod
et meget skrapt felt. De største konkurrenter, vurderer hun, er, den forsvarende mester fra Tyskland, Jenny
Schulz, Eva Nystrøm fra Sverige, der flere gange har placeret sig nummer 2 til EM, og den danske Maja
Stage Nielsen fra Odense.
Fakta om Susanne Svendsen:

Hun har kørt stævnet hvert år siden 2006, og hendes bedste placeringer er nr. 3 i både 2012