16-32 13
23-40 10
”Fedt, at vi kunne rejse os efter det dyk, vi oplevede i forårets første kamp. Og fremragende, at vi
netop får vendt nedturen på de dyder, som manglede mod Taastrup”.
Sådan lød ordene fra træner Palle Olsen, efter at KFUM havde sikret sig den første sejr i
Danmarksserien efter vinterpausen, 2-0 på udebane over Vanløse.
Hermed sagde han også indirekte, at der spillemæssigt ikke var tale om nogen prangende
præstation. En ujævn grønsvær i Vanløse Idrætspark måtte tage sin del af skylden for det, men
det hører også med til historien, at en håndfuld lovende omstillinger løb ud i det rene ingenting,
fordi der blev taget forkerte beslutninger i det afgørende øjeblik.
Specielt efter en god 1. halvleg rakte indsatsen dog til en fortjent sejr, der også burde have været
større, og rent moralsk var det særdeles vigtigt at komme på tavlen igen efter ydmygelsen i
forårets første kamp.
Josef Fakhry startede på KFUM’s midtbane i stedet for den skadede Emil Ølvang, ellers lagde
gæsterne ud i samme opstilling som mod Taastrup.
Knap fem minutter var spillet, da Rasmus Tangvig blev noteret for sæsonens første træffer for sin
gamle og nye klub. Mads Pfeiffer sendte et frispark ind i feltet fra venstre side, og i klumpen af
med- og modspillere kunne Tangvig heade bolden i nettet.
Den hurtige kantspiller gav i det hele taget Vanløses forsvar masser at se til før pausen. Da Luka
Dumic sendte ham afsted med en fin pasning, sparkede KFUM’eren lige på målmand Lasse
Krogh, men en forsvarer holdt godt og grundigt fast i Tangvig i hans ryk mod mål, og det burde
dommeren have observeret.
Mads Pfeiffer testede keeperen med et frispark, og Jacob Andersen headede et indlæg fra Morten
Jørgensen over mål. Josef Fahkry betjente Rasmus Tangvig med en ”sukkerbold” inden om
forsvaret, men her reddede Vanløses målmand i stor stil. Lasse Krogh var imidlertid chanceløs ved
KFUM’s andet mål et par minutter før pausen. Luka Dumic opfangede en returbold i
hjemmeholdets forsvarszone, satte direkte kurs mod mål og scorede sikkert til 2-0.
I en begivenhedsfattig 2. halvleg imponerede Rasmus Lundberg med et raid i højre side, som han
afsluttede med en pasning tilbage fra mållinjen, men en forsvarer fik blokeret Jacob Andersen trefire meter fra målstregen. Umiddelbart efter, da der var spillet knap en time, kunne Vanløse notere
sig for sit første ”reelle” skud i kampen, der trillede et pænt stykke forbi stolpen.
Lidt senere blev Josef Fakhry afløst af Toke Morsing, der havde et behjertet forsøg lige uden om
målrammen fra lang afstand. Kastriot Plakolli fik debut, da han kom ind i stedet for Morten
Jørgensen, og debutanten havde været på banen i knap fem minutter, da han indkasserede én af
kampens fire advarsler. De øvrige tilfaldt Luka Dumic samt hjemmeholdets Marco Vögeli og Emil
Carlsen.
I det 28. minut fik Vanløse en gylden mulighed for at skabe spænding om udfaldet. Nassar Salim
fik frit løb mod mål på en pasning fra Austin Alfred, men målmand Mohammed Al-Shekir
afværgede med en flot redning. Mads Pfeiffer blev afløst af Lars Nielsen, der kom ind som højre
back, mens Rasmus Lundberg rykkede frem på midtbanen.
Gæsterne kunne kort før tid have øget til 3-0, men i helt fri position inde under mål sendte Luka
Dumic Nick Hansens flade pasning lige på Lasse Krogh. I den anden ende passerede bolden
målstregen efter et indlæg fra højre, men der var forinden fløjtet for frispark mod KFUM’s