Under torsdag till söndag under v. 34 genomfördes SM i sportskytte samt Veteran-SM på Faxans
skjutbana norr om Uppsala. Föreningen hade 10 deltagare i SM och 16 i Veteran-SM och bra
framgångar i flera klasser och discipliner.
SM:
I fripistol tog Robert Wälikangas en bronsmedalj efter fin finalskjutning, han sköt 540p i
kvalificeringen och 164,7p i finalen (i finalen börjar finalisterna om från noll). I lag fripistol tog
föreningen silver med 1583p, i laget ingick Robert Wälikangas, Mats Johannesson och Tommy
Mellberg.
Arne Betzén placerade sig på en fin åttonde plats i grovpistol med 567p. och Liselott Såmark kom på
fjärde plats i damernas sportpistol efter finalen.
Liselott Såmark vann damernas standardpistol på 540p, tre poäng före silvermedaljören.
Veteran-SM
I fripistol var Mats Johannesson tvåa i klass H50, och han vann även lagguld i klass H45 tillsammans
med Robert Wälikangas med 1044p. Görgen Görtz vann klass H60 på 518p.
I sportpistol vann Gun-Britt Lindskog D65 på 485p, Erik Sörell blev silvermedaljör i H75 på 519p och
Lennart Rehnström blev bronsmedaljör i H60 på 555p. I grovpistol H50 blev Arne Betzén trea på
537p.
Gun-Britt Lindskog vann även ett silver, i D65 standardpistol,
Slutligen, i luftpistol veteraner vann Kjell Olsson ett brons i H60, Mats Johannesson vann guld i H50
och Robert Wälikangas guld i H45. I Roberts fall var det även ett tangerat mästerskapsrekord med
384p. Laget i H45 bestående av Robert och Mats vann guld på 763p, vilket var nytt