Damelaget vant 8-5 mot Nord

Damelaget vant 8-5 og sikret seriemesterskapet
Nord Troms og SSK-KIL møttes lørdag ettermiddag til ”finalekamp” i vinterserien. Nord
Troms startet i et forrykende tempo og SSK-KI L virket mer eller mindre lamslått de første 15
minuttene. Nord Troms scoret like godt 1-0,2-0 og 3-0 før SSK-KIL damene skjønte at her var
de i ferd med å tape hele mesterskapet.
Maria Jørgensen (17) fikk seg en hard trøkk i ankelen og måtte forlate banen. SSK-KIL måtte
omrokkere laget og satte inn på Susann Alexandre (19). Det tok Susann 5 minutt før hun
puttet ballen bak Nord Troms keeperen. Som så mange ganger før sørget Susann for scoring
ved raskt gjennomløp i motpartens bakrom. Scoringen vekket tydeligvis opp SSK-KIL damene
og i løpet av noen minutter ordnet Stine Gundersen (21) for ny scoring, og med stillingen 2-3
var det igjen nerve i kampen. Kampene vippet frem og tilbake i stedet for at SSK-KIL utlignet
så økte Nord Troms ledelsen til 2-4. Ingrid Hansen (18) jobbet bra på midtbanen og hadde
tydeligvis bestemt seg for at i dag skulle ballen i mål. Med et langskudd via en Nord Troms
spiller sørget hun for 3-4. Like etter var Susann Alexandre igjen frempå med scoring og
lagene kunne gå til pause på stillingen 4-4.
Til tross for 4 mål fra SSK-KIL er det ikke tvil om at trenerne var misfornøyd med spillet.
Midtbanen lå for lavt i første omgang og Nord Troms damene vant de fleste taklingene.
Spillemessig begynte andre omgang med et fortsatt offensivt Nord Troms lag. Kampen
vippet litt frem og tilbake før SSK-KIL damene sakte men sikkert overtok mer og mer av
spillet, og Marte Ophaug sørget for 5-4 ledelse med pent langskudd etter ca 55 min. Nord
Troms gav ikke opp og etter noen få minutter utlignet de til 5-5.
SSKI-KIL fortsatt imidlertid kjøret og i det 60. min sørget Lisa Hemmingsen (19) med et av
sine tradisjonelle langskudd direkte i mål. De siste 30 minuttene måtte Nord Troms keeperen
hente ballen ytterligere 3 ganger ut av målet. De 3 siste målene ble ekspedert av Stine
Gundersen, Ingrid Hansen og Marte Ophaug.
En underholdende finalekamp med hele 13 mål er ikke vanlig kost. Med 8-5 seier må Troms
fotballkrets også i 2010 ta turen over til Kvaløya med Vinterseriepokalen.