Regelverk for 3 mannslag vil i all hovedsak være likt vanlige innebandyregler.
POENGBEREGNING:
For vunnet match gis det 2 (to) poeng, uavgjort 1 (ett)og tap 0 (null) poeng.
Forseelser som gir 2 min utvisning er; stoppe ballen med hånden, nikke ballen, gjentatte slag på
motstanders kølle, farefullt spill med høy kølle, stoppe åpenbare målsjanser ved bruk av høy kølle.
Køllebladet skal ikke løftes over knehøyde. Liggende spill dvs slå ballen når man ligger eller sitter på
banen gir 2 min utvisning.
Mål kan scores fra overalt på banen, også fra egen banehalvdel.
Små mål og ingen målvakt.
Foran hvert mål merkes opp en målgård 50 cm ut fra målstreken. Inni målgården er det ikke tillatt å
trå hverken for forsvarer eller angriper. Overtredelse medfører frislag for motstander.
Innslag når ballen har vært over vantet tas fra der ballen gikk ut.
Når ballen går over vant på kortsiden tas innslaget fra nærmeste hjørne.
Evt. straffeslag tas som ett direkte skudd fra midtbanen mot åpent mål.
Avslag etter scoring tas fra midtbanen som duell mellom en spiller fra hvert lag (lik dropp i ishockey).
For mange spillere på banen samtidig gir 2 min utvisning.
Bytting foregår kontinuerlig under spillets gang.
SPILLETID: Gruppespill; 1x20 min løpende tid. Sluttspill; 2x20min løpende tid. Alle kamper på alle
baner begynner likt. 1 min pause mellom periode 1 og periode 2.
Ved uavgjort resultat i semifinaler og finale blir det spilleforlengning med 1 x 5 minutter, med
”Golden goal”. Dersom det fortsatt er uavgjort etter golden goal, straffeslag.
SPILLETID:
Gruppespill spilles 1 x 20 minutter, løpende tid. Sluttspill spilles 2 x 20 minutter, løpende tid.
1 min pause mellom periode 1 og periode 2.
Dommer kan ikke stoppe tiden i løpet av kampen. Alle kamper på alle baner har felles tid som styres
av hoved sekretariat. Det er derfor ikke tillatt med ”time-out” under matchene.
Hvert lag tar 3 (tre) straffeslag i henhold til Internasjonale regler.
UAVGJORT RESULTAT:
Om en match i gruppespillet slutter uavgjort tildeles begge lag en poeng (Ikke golden goal eller
straffer).
MATCHSTRAFF:
Blir en spiller tildelt matchstraff, medfører det automatisk utestengelse i påfølgende match. Anser
dommer eller turneringsjuryen at forseelsen er av spesielt grov karakter, kan turneringsjuryen